Konusu:

“Kişisel gözlem ve deneyimleriniz ışığında, lise öğreniminin size ilerideki yaşamınız için kazandırdıkları hakkında ne düşünüyorsunuz?”

 

Yazar Rumuzu: tural6500

 Eser Sıra Numarası: 06012024eser02


                                                  LİSE EĞİTİMİNİN İLERİKİ YAŞLARA ETKİSİ 


    Lise eğitimi ileriki yaşlara etkisi vardır. Lise eğitimimiz süresince bizlere sadece akademik bilgi verilmez. Sonraki yıllarda aile arasında iletişimimizi, arkadaşlık ilişkilerimizi, çevremize karşı davranışlarımızı… etkiler. Lise eğitimi aynı zamanda yükseköğretim hayatımızı da etkiler. Lise demek sadece değişik derslerde alınan akademik bilgiler değil aynı zamanda hayatın her alanında kendini bilen ve yetiştiren kişiliklerin temel taşlarının atıldığı bir dönemdir. 

Son yıllarda liselerde akademik derslerin yanında sosyal ve kültürel hayatımızda bizleri geliştirip toplumsal hayata uyum sağlamamızı sağlayacak Adab-ı Muaşeret, drama, diksiyon gibi derslerde verilmektedir. Bizlere saygıyı, sevgiyi, eleştirebilmeyi ya da yapılan eleştirilere karşı olgun bir şekilde bakabilmeyi lise eğitimi kazandırır. Yetişkin bir birey olduğumuzdaki karakterimizi belirleyen temel özellikler bu dönemde kazanılmaktadır. Lise eğitimi hayatımızın tamamını etkilemektedir. 

Tabi lise eğitimi, her insana sosyal hayat ve iş hayatıyla baş edebilecek donanımlar kazandıracak diye bir durum da söz konusu değildir. Dört yıl lise eğitimi alıp da hem iş hem de sosyal hayatında kullanabileceği yetileri kazanamayan birçok öğrencinin bulunabileceğini de unutmamak gereklidir. 

    Lise eğitimi insan olmanın temel özellikleri olan sevgi, saygı, adaletli olma gibi birçok erdemin kazanıldığı ve ciddiye alınması gerekilen bir eğitim ve öğretim kurumudur. 



önceki eser / sonraki eser