Konusu:

“Kişisel gözlem ve deneyimleriniz ışığında, lise öğreniminin size ilerideki yaşamınız için kazandırdıkları hakkında ne düşünüyorsunuz?”

 

Yazar Rumuzu: kelebek3535

 Eser Sıra Numarası: 27022024eser26



                                                                         BU YOL TEKNOLOJİ UĞRUNA

Her günümüz öğrenmekle geçiyor, kimi zaman farkında olmadan. Çocukluğumuz sevgiyle başlar. Anne kucağında, babanın gücünü görürüz. Fedakârlığı ve emeği görürüz.

Ebeveyn çabasının farkına varmak kimimize göre uzun yıllar alır ya da başımızdan geçen olumsuzluklarda kıymete biner. Sorumluluğa sahip her bireyin hakkıdır saygı görmek, vefa illaki ilahi adalet tecellisinde bulunacak yaşamımızda.

Yuvamızda gördüğümüz ahlak, sevgi, saygı ve merhameti ileriye taşıyabilmemiz için, eğitim gördüğümüz okullarda tecrübeleriyle rehber olacak öğrenmek için defalarca danışacağımız değerli öğretmenlerimizle, gelecek yaşamda, yönlendirilmek bir umut oluyor.

Sorun aile ve eğitimcilerimizde değil! Gençliğin üzerinde büyük otoritesi olan sosyal medya, bizleri hayal dünyasına, hırsın, ihtirasın şiddetin içine çekiyor. Okumak, yazmak, araştırmak yerine, videoları tercih ediyoruz. Yakında klavye kullanmaktan kalem tutmayı unutacağız. “Kolaylık Tembelliktir.” Tüm hayatımız telefona sıkışmış, şarjımız bitse canımız yanar olduk. Bu durum bizleri çok yıpratıyor.

Bizlerin sağlıklı, bilinçli, doğasever, vatansever olmamız için çaba göstermemiz lazım bireysel başarıdan çok, toplumsal başarıyı kazanabilmemiz şart olmuş, yoksa teknoloji bizleri hızla asimile edecek.

Tek çözüm; yaşamımızı beyinsel yaratıcılığımızla kazanmaktır.



önceki eser / sonraki eser